Index Vakbarát Hírportál

Lövöldözés Berlinben

2020. december 26., szombat 09:05

Lövöldözés volt szombaton (december 26.) hajnalban Berlin Kreuzberg városnegyedében, négyen megsebesültek, a támadó elszökött, kézrekerítésére a rendőrség hajtóvadászatot indított, ahogy arról német lapok beszámoltak

A támadás környékét – ahol egyebek közt a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) központja is található – lezárták, helyszíni beszámolók szerint a levegőben rendőrségi helikopter is köröz.

A Berliner Zeitung szerint a rendőrség az egyik sebesültet a Landwehr-csatornából húzta ki.  

A Deustche Welle tudósítása szerint a rendőrség szóvivője arról beszélt, hogy vélhetően nincs politikai motivációja a támadásnak. Ugyanakkor a helyszínre kommandósokat vezényeltek, akik átfésülték módszeresen a környező utcákat és razzia volt a Möckernbrücke metróállomáson is. 

A rendőrségi szóvivő közlése szerint az áldozatokat kórházba szállították, a berlini tűzoltóság Twitteren közzétett tájékoztatása szerint három ember állapota súlyos. 

Rendőrségi források azt valószínűsítik, hogy inkább konkurens berlini utcai bandák közötti akcióról lehetett szó. Nemrégiben ugyancsak Kreuzbergben tíz fegyveres nyitott tüzet egy földszinti lakásra és egy autóra, miután lövöldözésben megsérült korábban egy 29 éves férfi.

Rovatok