Index Vakbarát Hírportál

Újabb országban mutatták ki a brit koronavírus-variánst

2020. december 26., szombat 15:50

Már Spanyolországban is azonosították a koronavírus gyorsabban fertőző, brit variánsát. Madridban eddig négy fertőzöttnél mutatták ki a mutálódott vírust, mindannyian mostanában érkeztek az Egyesült Királyságból – írta az Euronews. Időközben az első oltóanyagok is megérkeztek az országba. 

A brit variánst egy Londonban élő, Franciaországba karácsonyra hazatérő, ám tünetmentes férfiban is kimutatták a francia egészségügyi hatóságok, amint azt az Index is megírta. A francia hatóságok kontaktkutatásba fogtak, és már elemzik a számos embertől vett tesztmintákat.

Miközben Európa számos országában rettegnek a gyorsan terjedő mutáns variáns megjelenésétől, és megváltóként várják a vakcinaszállítmányokat, addig Ausztria, Skócia és Észak-Írország is új szigorító intézkedésekről, lezárásokról döntött.

Ausztriában, rögvest karácsonyt követően, vasárnaptól már a harmadik általános lezárás lép életbe, ami január 24-ig hatályban marad.  

Angliában újabb, keleti és délkeleti területeket érint a szigorítás, amely Walest sem kerüli el. Írországban és Olaszországban már karácsony előtt életbe léptek a szigorítások.

Rovatok