Index Vakbarát Hírportál

Fény derült az öngyilkos robbantó kilétére

2020. december 28., hétfő 07:58

Egy helyi lakos, Anthony Quinn Warner röpítette levegőbe az egyesült államokbeli Nashville-ben két napja felrobbant lakókocsit, a férfi a detonációban életét vesztette – közölte vasárnap a nyomozást vezető kerületi ügyész, Donald Cochran az MTI tudósítása szerint. A hatóságok szerint a detonáció idején Warner a helyszínen volt, ezért életét vesztette, amit DNS-vizsgálattal állapítottak meg. Douglas Korneski FBI-ügynök szerint nincs arra utaló jel, hogy Warneren kívül másoknak is köze lett volna a robbantáshoz.

A robbantó indítékai egyelőre nem ismertek, így a hatóságok arról sem foglaltak állást, hogy az eset belföldi terrorizmusnak minősíthető-e.

A robbantóról egyelőre annyit derített ki az amerikai sajtó, hogy Warner elektronikai eszközökkel és riasztórendszerekkel, illetve számítástechnikával is foglalkozott.

Nashville belvárosában karácsonykor, péntek hajnalban robbant fel egy parkoló lakóautó. A gépkocsiból a detonációt megelőzően bombára és a helyi lakosok evakuálásának szükségességére figyelmeztető hangfelvételt lehetett hallani, és közben zene szólt. A rendőrök ezért gyorsan elkezdték a környék kiürítését, és kihívták a tűzszerészeket. A lakóautó azonban felrobbant, még mielőtt a tűzszerészek a helyszínre érkeztek volna. A detonációban három ember megsebesült.

Kilenc közelben parkoló autó kigyulladt, és a környéken több tucatnyi háznak betört az ablaka, negyvenegy épületben keletkeztek károk, emellett több fát is kidöntött a detonáció. A robbanásban megrongálódott az AT&T amerikai távközlési vállalat telefonközpontja, ami fennakadásokat okozott a mobil-, valamint a vezetékes telefonszolgáltatásban Tennessee, Kentucky és Alabama államban is.

Rovatok