Index Vakbarát Hírportál

Kétezer köbméter szikla omlott egy szállodára Olaszországban

2021. január 5., kedd 22:02

Sziklaomlás döntött  romba egy szállodát  az észak-olaszországi Dél-Tirol tartomány székhelye,  Bolzano közelében. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az Eberle Hotel a koronavírus-járvány miatt zárva volt, ezért emberéletet nem követelt a természeti katasztrófa. 

Az omlást valószínűleg a korábbi heves esőzések és az elmúlt napok nulla fok alatti hőmérséklete okozta – közölte  Volkmar Mair, a tartomány geológiai hivatalának igazgatója. 

A szálloda tulajdonosa, Stefan Zisser elmondta, hogy hangos durranást és lökést hallott, mintha egy erős földrengés rázta volna meg az épületet. Szerencsére ő és néhány társa a hotel másik felében tartózkodott, míg a földcsuszamlás azt a szárnyat érintette, amely a konferencia- és tárgyalótermeknek ad otthont. 

Ha nincs a lezárás, könnyen tömegszerencsétlenség történhetett volna

– mondta Arno Kompatscher kormányzó a helyszínen. Hangsúlyozta, hogy a szállodát még azelőtt építették, hogy a lejtőt a geológiai kockázatok miatt vörös zónának nyilvánították. Arnold Schuler, a polgári védelem tanácsosa „igazi csodának” nevezte, hogy egyetlen áldozatot sem követelt a természeti csapás.

Rovatok