Index Vakbarát Hírportál

Húsz év után újra van demokrata szenátora Georgia államnak

2021. január 6., szerda 09:50 | aznap frissítve

Raphael Warnock nyerte meg a georgiai szenátusi választás második fordulóját, így Georgia történelmének első fekete szenátoraként kerül be a szenátusba a volt baptista lelkész – írja a CNN. Az államnak 20 év óta először van demokrata szenátora. Ahhoz, hogy a republikánusok megtarthassák a szenátus feletti irányítást, David Perdue-nak kell nyernie Jon Ossoff ellen. 

Raphael Warnock így reagált győzelmére:

Mindannyiótoknak üzenem, akinek küzdenie kell a mindennapokban, akár rám szavaztál, akár nem, tudnod kell, hallak, látlak, és minden egyes napon, amit az Amerikai Egyesült Államok szenátusában fogok tölteni, küzdeni fogok érted!

A republikánus jelöltek melletti kampányba a távozó elnök, Donald Trump is beszállt, és újra elővette a demokraták ellen a választási csalás vádját. Az erről szóló bejegyzései alatt a Twitter továbbra is jelzi, hogy állításait nem támasztják alá a tények.

Éppen találtak 4000 szavazatot Fulton megyében. Így kell ezt!

– írja Donald Trump az egyik tweetjében, amely alatt a mikroblog-szolgáltató szintén figyelmeztet, hogy „Ez az állítás a választási csalásról vitatott!”.

Rovatok