Index Vakbarát Hírportál

Pizzásdobozokban vitték a koronavírus-vakcinát egy romániai kórházba

2021. január 6., szerda 07:50

Egymást érik az oltóanyagok szabálytalan felhasználásáról szóló hírek Romániában. Legutóbb Ialomița megye székhelyén, Slobozián történt meg, hogy pizzásdobozokban kézbesítették a helyi kórháznak az államilag kirendelt vakcinákat.

A bizarr hírről a Transindex is írt, amely szerint amikor a romániai operatív törzs oltási kampányának a vezetőjét, Valeriu Gheorghiţă főorvost egy sajtótájékoztatón erről kérdezték, szemrebbenés nélkül annyit mondott,

a lényeg, hogy a hűtési lánc ne szakadjon meg.

Arról nem tudni, hogy a mínusz 70 fokot, amely például a Pfizer és BioNTech vakcinájának a tárolásához szükséges hőmérséklet, miként biztosítják ezek a kartonok a hűtőládák helyett.  

Két napja egy másik hír is borzolta a kedélyeket, a havasalföldi Găești város kórházában ugyanis, miután nem jelentkeztek elegen oltásra,

a megmaradt vakcinákat az egészségügyi intézmény gazdasági igazgatója a közösségi médiában hirdette meg szabad felhasználásra önkéntes alapon. 

Ezzel csak az a baj, hogy a már felbontott és nem megfelelő hőmérsékleten tárolt oltóanyagokat három napon belül meg kell semmisíteni, különben is használhatatlanná válnak - írta a  Mediafax hírügynökség.

Rovatok