Index Vakbarát Hírportál

Rendesen kiborultak a hollywoodi celebek a Capitolium ostromán

2021. január 7., csütörtök 14:25

Nyilvánvalóan a hollywoodi celebeknek is megvan a véleménye arról, hogy a demokrácia egyik fellegvárának tartott Egyesült Államok fővárosában, a washingtoni Capitolium elfoglalásával támadás érte az amerikai demokráciát. Összeszedtünk tehát néhány gondolatot tőlük is. 

Chris Evans, Amerika-kapitány megszemélyesítője Twitter-bejegyzésében ítélte el a történteket.

Szóhoz sem jutok. Gondoljunk bele, mekkora mészárlás lenne, ha a tüntetők nem lennének fehérek.

 Sean Penn színész szintén a Twitteren fejezte ki véleményét. Ő azt írta, hogy a pokol nem tud olyan haragos lenni, mint egy levitézlett narcisztikus.

 Mark Ruffalo, a Bosszúállók Hulkja is megszólalt az ügyben. 

Ha ezt mi csinálnánk (a demokraták – szerk.), akkor már folyna a vér az utcákon, úgy, hogy fegyver sem lenne a kezünkben. 

Sacha Baron Cohen komikus, Borat megformálója szerint az lenne a legjobb, ha egyszer és mindenkorra letiltanák Donald Trumpot a közösségi média platformjairól, mivel az ő hergelése miatt robbant ki ez az ostrom. 

Az, hogy egy rövid időre kitiltják Donald Trumpot Twitterről és Facebookról, az nem elég. Trump Amerika elleni belső terrorista cselekmény felbujtója. A Facebook és a Twitter más szélsőségeseket véglegesen kitiltott a felületeiről. Végleges tiltást Trumpnak, de azonnal!

 Jaylen Brown, a Boston Celtics játékosa visszautalt egy korábbi botrányra, amikor a Himnusz alatt fél térdre ereszkedtek 2016-ban az NFL-játékosok, tiltakozva a rendőri brutalitás és a rasszizmus ellen. A sportoló azt írta:

Fél térdre ereszkedni Amerika előtt tiszteletlen, de megrohamozni a Capitoliumot nem az. 

 James Corden, a The Late Late Show with James Corden műsorvezetője is megszólalt:

Amerika, amelyre olyan sokan vágynak, visszatér. Csak egy őrült, és az ő őrült serege eltérítette az elmúlt négy évben. De ennek hamarosan vége lesz.

 Ashton Kutcher egyszerűen fogalmazott.

Támogassátok a békés hatalomátvételt! Ezt nevezik hazafiasságnak!

Stevie Wonder szíve egyenesen összetört a hírek hallatán.

Összetört a szívem, hogy ez a narcisztikus elnök veszélybe sodor életeket, és erőszakra buzdít a kormányunkkal szemben. Ez az ember már nem képes elnökként ellátni a feladatait, mert nem tudja elfogadni a vereséget. Megengedhetünk magunknak még 2 hetet? Részemről NEM!

Khloé Kardashian pedig szinte teljesen kiakadt. 

A fehérprivilégium megtestesülése! Milyen felkavaró!!! Felfordul a gyomrom!

(Borítókép: A rendőrség őrizetbe veszi a tüntetőket, akik betörtek a kongresszus ülésére Washingtonban 2021. január 6-án. Fotó: Drew Angerer / Getty Images Hungary)

Rovatok