Index Vakbarát Hírportál

QAnon-sámán a szenátusban fényképezkedő lándzsás férfi

2021. január 7., csütörtök 12:24

Többször lencsevégre került a rendhagyó kinézetével a zavargók közül kiemelkedő férfi az amerikai törvényhozás épülete elleni ostrom során. A tülkös szőrmesapkát, az amerikai zászlóval megspékelt lándzsát hordozó férfi egyike volt azoknak, akik először jutottak be a törvényhozás épületébe. 

Most több más amerikai médium mellett a BuzzFeed is azt írja, hogy nem másról, mint Jake Angeliről van szó, akit QAnon-sámánként is ismernek. 

A hírportál szerint az, hogy Angeli jelen volt és vezető szerepet játszott az ostromban, azt bizonyítja, hogy az összeesküvés-elméleteket terjesztő csoportnak jelentős hatása lehetett az indulatok gerjesztésében. 

A sámán nem az egyetlen qanonista zavargó volt, egy másik férfin például egy Q betűs pulóverben tört be az elsők között az épületbe és konfrontálódott a biztonságiakkal. 

A Qanon-mozgalom abban hisz, hogy csak és kizárólag Donald Trump tudja megmenteni az országot a pusztulástól az elit politikusokból és szupergazdagokból álló, sátánista, pedofil bűnszervezettől. Trump sosem utasította el ezeket az eszméket. 

Rovatok