Index Vakbarát Hírportál

Már több mint háromszázötvenezren haltak meg az Egyesült Államokban a vírus miatt

2021. január 8., péntek 06:40 | aznap frissítve

 

Egy napon belül rekordot döntött az új koronavírus-fertőzöttek és a járvány miatt elhalálozottak száma az Egyesült Államokban − adta hírül az ország járványügyi központja.

A regisztrált fertőzöttek száma 24 óra alatt csaknem 300 ezer fővel emelkedett, a ragály halottainak száma pedig 3844-gyel. Mindkét adat a legmagasabb a járvány lassan egy évvel ezelőtti kezdete óta. Ugyancsak rekordszámban, 132 ezren kerültek kórházba szerdán koronavírus-fertőzöttség okán.

Közben a texasi egészségügyi hatóság tájékoztatása szerint Texasban is felbukkant az Angliában azonosított vírusmutáció, amely 

fertőzési képessége jóval erőteljesebb a korábbi variánsoknál.

Egyelőre egyetlen ember szervezetében mutatták ki a „brit” variánst. Az illető 30-40 év közötti férfi, és nem járt Angliában. Még különösebb, hogy a texasi Harris megyéből ki se tette a lábát, de még azon belül sem utazgatott. Ezért a járványszakértők úgy vélik, hogy a vírusváltozat Texasban már egy ideje jelen van. A férfi állapota stabil. A hatóság igyekszik mindenkit feltérképezni és értesíteni, akivel kapcsolatba kerülhetett.

Az eddigi adatok szerint a világon az Egyesült Államokban vesztették a legtöbben, 364 ezren életüket a járvány miatt.

Járványügyi szakemberek számításai szerint január végére 405-438 ezerre emelkedhet a szám.

Rovatok