Index Vakbarát Hírportál

Hatvankét emberrel a fedélzetén eltűnt egy repülőgép Indonéziában

2021. január 9., szombat 12:09

Feltehetőleg annak a Boeing 737-500 típusú repülőgépnek a roncsait találták meg a Jáva-tengeren, amellyel négy perccel felszállás után veszett el a kapcsolat Indonéziában a Jáva-tenger felett. A Sriwijaya Air légitársaság SJ182 jelzésű járata Jakartában, a Soekarno-Hatta repülőtéren emelkedett fel, és tartott a Borneó szigetén levő Nyugat-Kalimantan tartomány fővárosa, Pontianak felé. 

A Boeing 737-500-as 26 éves, 1994 májusában helyezték üzembe. Hatvan másodperc alatt több mint tízezer lábat (több mint háromezer métert veszített a repülési magasságából.

Sriwijaya Air flight #SJ182 lost more than 10.000 feet of altitude in less than one minute, about 4 minutes after departure from Jakarta.https://t.co/fNZqlIR2dz pic.twitter.com/MAVfbj73YN

— Flightradar24 (@flightradar24) January 9, 2021

A repülőgép fedélzetén 56 utas (köztük hat gyerek) és a hatfős személyzet tartózkodott.

Hivatalos bejelentés egyelőre nincs arról – írja a Deutsche Welle angol nyelvű portálja –, hogy a repülőgép lezuhant volna, de a Jakarta környéki szigetekből álló terület, Kepulauan Seribu elöljárója a Merdeka című lapnak azt mondta, hogy tudomása szerint

valami lezuhant és felrobbant 

az egyik földdarabon. A helyi média felvételeket is közölt vízből kihalászott roncsokról. Egy járőrhajó valószínűsíthetően már emberi testrészeket is talált a helyszínen – írja a Kompas helyi portál. 

Korábban 2018-ban zuhant le egy Boeing gép (Boeing 737 MAX) Jakartában, amit az indonéz Lion Air légitársaság irányított. Abban a balesetben 187-en haltak meg, az összes utas és a személyzet. Az a Boeing repülőgép, ami szombaton elveszett, egy sokkal öregebb gép, írja Reuters.

Rovatok