Index Vakbarát Hírportál

Donald Trumpot megint elkapta a Twitter, a távozó elnök új közösségi oldalt akar építeni

2021. január 9., szombat 11:34

A Twitter pénteken jelentette be, hogy erőszak dicsőítése miatt végleg felfüggeszti Donald Trump személyes fiókját, amibe, úgy tűnik, a távozó amerikai elnök nem nyugodott bele, írt ugyanis egy négyrészes üzenetet a hivatalos fehér házi oldalra – derül ki a CNBC cikkéből.

Az üzenetfüzér arról szól, hogy a Twitter „egyre messzebbre merészkedik a szólásszabadság betiltásában”, ő viszont új közösségi oldal felépítésén gondolkodik, és amúgy sem fogják elhallgattatni. Az üzenetet a Twitter-moderátorok azonnal törölték, a felhasználási feltételek szerint ugyanis egy felfüggesztett fiók tulajdonosa nem nyithat új fiókot, és nem is posztolhat többé. 

Donald Trump személyes fiókjának (@realdonaldtrump) 88,7 millió követője volt, a hivatalos amerikai elnökinek (@POTUS) 33,4 millió van. Utóbbit nemsokára a megválasztott amerikai elnök, a demokrata Joe Biden veheti át, akit január 20-án iktatnak be a hivatalába, de ekkor törlik az eddigi követőket, Joe Biden tiszta lappal indul a Twitteren. Ez korábban nem így volt, Donald Trump 2017 januárjában még örökölhette a hivatali elődje, Barack Obama követőit.

A @POTUS-fiókot a Twitter nem függesztette fel, a távozó amerikai elnök négyrészes üzenete azonban megjelent a kampánystábja oldalán, a @TeamTrumpon is, amely villámgyorsan a @realdonaldtrump sorsára jutott.

Rovatok