Index Vakbarát Hírportál

A Deutsche Bank minden üzleti kapcsolatot megszakít Donald Trumppal

2021. január 12., kedd 19:15

A Deutsche Bank minden üzleti kapcsolatot megszakít Donald Trumppal, ami azt jelenti, hogy az amerikai elnök elveszti legnagyobb hitelezőjét – írta a bankhoz közeli forrására hivatkozva a CNN. Németország legnagyobb bankja hiteleinek a segítségével építette fel Donald Trump korábban a golfklubjait és szállodáit. Az elsőként a New York Timesban megjelent hír a Capitolium múlt heti ostromát követően látott napvilágot.

A Deutsche Bank szóvivője nem kommentálta az értesülést, arra hivatkozva, hogy cégük ügyfeleiről nem ad ki információkat.

Hétfőn az amerikai Signature Bank bejelentette, hogy elkezdte megszüntetni Donald Trump személyes folyószámláit. A bank ezzel párhuzamosan azt is bejelentette, hogy

többé nem lépnek üzleti kapcsolatba a kongresszus egyik olyan tagjával sem, aki a megválasztott elnök jóváhagyási eljárásának megtámadására szavazott.

A New York Times 2019-es összesítése alapján a Deutsche Bank Trumpnak és cégeinek az évek során összesen több mint két és fél milliárd dollárnyi hitelt folyósított.

Christiana Riley, a Deutsche Bank amerikai divíziójának vezérigazgatója a LinkedInen ítélte el a Capitoliumnál történt erőszakos cselekményeket. Mint írta,

az erőszaknak nincs helye társadalmunkban, és mindaz, aminek szemtanúja voltam, egész nemzetünk szégyene.

Rovatok