Index Vakbarát Hírportál

Rákapcsoltak oltásban az osztrákok

2021. január 12., kedd 21:17

Sebastian Kurz kancellár bizakodóan nyilatkozott kedden arról, hogy két héten belül az összes idősotthonban végeznek az oltás első körével – írja az MTI az orf.at tájékoztatására hivatkozva. Ausztriában az egészségügyi minisztérium közlése szerint

53 000 ember kapta meg eddig a koronavírus elleni első védőoltást, ebből a fővárosban közel tízezren oltakoztak

Kedden már az ország legnagyobb kórházában (AKH, Bécs) folytatódott a kampány, és a héten fokozatosan kiterjesztik a többi kórházra is. Ezen túlmenően január 15. és 18. között nagyszabású oltási műveletet szerveznek a háziorvosoknak, mentőápolóknak és más egészségügyi dolgozóknak.

A főváros mintegy 18 400 adag vakcinával számol hetente, így az idősotthonokban és a kórházakban folyamatosan végzett oltás mellett hozzávetőlegesen 11 000 orvost és egészségügyi dolgozót várnak hétvégén az oltási kampány helyszínére. A tervek szerint februárban kerülnek sorra azok a 80 éven felüliek, akik nem otthonokban, hanem saját háztartásban élnek egyedül vagy családban. 

Ausztriában az elmúlt napon 1536 embernél igazolták újonnan a vírusfertőzést, a járvány kezdete óta 383 833 esetet regisztráltak. A koronavírusos betegséggel kórházban ápoltak száma 2301, az intenzív kezelésre szorulók 378-an vannak.

Rovatok