Index Vakbarát Hírportál

Péntektől csak elektronikus regisztrációval lehet Ausztriába menni

2021. január 13., szerda 10:54

Péntektől az Ausztriába való beutazás előtt kötelező lesz az elektronikus regisztráció – közölte a budapesti Osztrák Nagykövetség. A regisztrációhoz szükséges linket a rendelet hatályba lépése után teszik közzé – írja az Infostart.

A követség arra emlékeztetett, hogy az Ausztriába beutazók továbbra is haladéktalanul kötelesek tíznapos karanténba vonulni. A karantén akkor tekinthető befejezettnek, ha legkorábban a beutazástól számított ötödik napon negatív koronavírus-tesztet produkál az utazó. 

A beutazó személyeknek esküt helyettesítő módon is nyilatkozniuk kell a karanténkötelezettség vállalásáról, az erről szóló nyomtatványt pedig lehetőleg már a beutazáskor magukkal kell vinniük kitöltve.

72 óránál nem régebbi negatív teszt birtokában lehetséges a beutazás azoknak, akik

Negatív teszt nélkül haladéktalanul meg kell kezdeni a tíznapos karantént, vagy tesztet kell végeztetni, aminek az eredménye negatív.

Az ingázók, az orvosi kezelés céljából érkezők, átutazók vagy azok, akik családi körben előre nem látható, halaszthatatlan, különösen méltányolandó okból mennek, továbbra is szabadon beutazhatnak Ausztriába.

Rovatok