Index Vakbarát Hírportál

Kampányarcként vezekel a szlovák teniszezőnő, akinek a beoltásából botrány lett Szlovákiában

2021. január 13., szerda 18:30

Szlovákiában szigorú menetrend szerint oltanak koronavírus ellen, nemrég pedig hatalmas botrány lett abból, hogy Dominika Cibulková volt szlovák teniszcsillag a kapcsolatai miatt a férjével együtt soron kívül megkaphatta a vakcinát – írta korábban az Index. A felháborodásra válaszul Dominika Cibulková a közösségi médiában kért elnézést a felháborodott emberektől, a kórház pedig, ahol beoltották, közleményt adott ki, elfogadhatatlannak tartanak minden kivételezést.

Bocsánatkérő Facebook-posztjában a volt teniszező egyébként arra buzdított, hogy mindenki oltassa be magát, és azt írta, részt is venne az oltási kampányban. Ezt az óhaját hallotta meg az egészségügyi szaktárca, jelezve, hogy a teniszezőnő egy pozsonyi mintavételi pont arca lesz – írja a szlovákiai magyar hírportál, az Új Szó

A harmincévesen visszavonult Dominika Cibulková nevéhez kiemelkedő sportteljesítmények fűződnek, negyedik volt a világranglistán, összesen nyolc trófeát gyűjtött be, 2016-ban pedig megnyerte a WTA-világbajnokságot.

Rovatok