Index Vakbarát Hírportál

Ismét közel nyolcezer új fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt Ukrajnában

2021. január 16., szombat 14:14

Ukrajnában továbbra sem lassult a koronavírus-járvány terjedése, szombatra is csaknem nyolcezer új fertőzöttet jegyeztek fel, és ismét több mint kétezren kerültek kórházba.

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napon 7729 új esettel 1 154 692-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 147 áldozattal 20 689-re. Eddig 857 183-an gyógyultak meg, közülük előző nap csaknem tízezren, az aktív betegek száma így több mint kétezerrel 276 820-ra csökkent.

Az elmúlt napon 2083 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került kórházba.

A legtöbb új beteget, több mint nyolcszázat megint az ország legfertőzöttebb területén, a fővárosban jegyeztek fel, velük együtt Kijevben Vitalij Klicsko főpolgármester tájékoztatása szerint az azonosított fertőzöttek száma megközelítette a 122 ezret, az elhunytaké 14-gyel 2175-re nőtt.

A kormány által január 8. és 24. között bevezetett, szigorított karantén alatt az egész ország területén az üzletek csak meghatározott termékeket, főleg élelmiszereket, higiéniai termékeket, gyógyszereket, háztartási vegyszereket, állateledeleket és növényvédő szereket árusíthatnak. Emellett az iskolákban távoktatásban zajlik a tanítás, a vendéglátóegységek csak elvitelre vehetnek fel rendelést, valamint tiltott mindenféle sport-, kulturális és egyéb rendezvény.

Rovatok