Index Vakbarát Hírportál

Ursula von der Leyennel találkozott, másnap koronavírust diagnosztizáltak a portugál pénzügyminiszternél

2021. január 17., vasárnap 06:05

Pozitív lett João Leão portugál pénzügyminiszter koronavírustesztje – közölte a politikus hivatala szombaton, egy nappal azt követően, hogy Leão részt vett egy találkozón uniós vezetőkkel, köztük Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével. A lisszaboni pénzügyminisztérium tájékoztatása szerint a miniszternek ugyanakkor nincsenek tünetei, házi karanténban van, és otthonról dolgozik.

Az MTI beszámolója szerint Leão pénteken részt vett azon a találkozón, amelyen több kormánytag és az Európai Unió több vezetője is jelen volt, s ahol a január 1-jén kezdődött portugál uniós elnökség fő céljait tekintették át. Az eseményen részt vett a portugál kormányfő, Antonio Costa, aki egyszer már kénytelen volt karanténba vonulni, miután Emmanuel Macron francia elnökkel találkozott nem sokkal az előtt, hogy Macron tesztje pozitív lett. A lisszaboni megbeszélésen részt vett a bizottság elnöke mellett Frans Timmermans és Margrethe Vestager alelnök is. A találkozón egyébként mindenki maszkot viselt.

A mintegy tízmillió lakosú Portugáliában 10 947 új esetet jelentettek szombaton, és 166 ember halt meg koronavírus-fertőzés miatt. Összesen eddig 539 416 fertőzöttről tudnak az országban, a halálos áldozatok száma 8709. Az egészségügyi rendszer teljesítőképessége a határához közeledik.

Rovatok