Index Vakbarát Hírportál

Többen meghaltak egy madridi házrobbanás miatt

2021. január 20., szerda 16:19 | aznap frissítve

Szerdán Madrid belvárosában gázrobbanás következtében összedőlt egy templomhoz tartozó épület, José Luis Almeida polgármester a helyszínen nyilatkozva újságíróknak azt nyilatkozta, hogy legkevesebb három halálos áldozat és több sérült van.

Az elhunytak között van egy 85 éves asszony és egy fiatalabb férfi, akinek azonosítása folyamatban van. A harmadik áldozat holttestét egyelőre nem tudták kihozni az épület romjai közül.

A robbanás a belváros La Latina negyedében következett be, a polgármester tájékoztatása szerint vélhetően gázszivárgás okozta – írja az MTI.

A madridi érsekség tulajdonában lévő hat emeletes épület teteje, homlokzata és több oldalfala teljes egészében leomlott. Az ingatlanban irodák, tárgyalótermek és három lakás található.

A building has been completely destroyed in a massive explosion, Madrid, Spain.pic.twitter.com/rrJdgXxdXg

— Darren of Plymouth ** (@DarrenPlymouth) January 20, 2021

A Telemadridnak a főispán azt mondta, hogy azok a papok, akik az ötödik és a hatodik emeleten laknak, jól vannak. Hozzátette azonban, hogy egy velük dolgozó önkéntest még keresnek.

A szomszédban iskola és idősotthon is van, mindkét épületből evakuálták a bent lévőket, akik közül senki sem sérült meg.

Huge explosion tears a building apart in Madrid pic.twitter.com/IcM5zIsh8P

— The Sun (@TheSun) January 20, 2021

A rendőrség lezárta a környéket, a környékbeli házakban élők nem hagyhatják el lakásukat. A tűzoltók kutatnak az épületben rekedt sérültek után, egy eltűnt személyről tudni.

A mentőszolgálat tábori kórházat állított fel a közelben a sebesültek ellátására, tájékoztatásuk szerint eddig hat könnyű és egy súlyos sérültet szállítottak kórházba.

Rovatok