Index Vakbarát Hírportál

Két héten belül engedélyezhetik a Johnson & Johnson vakcináját az Egyesült Államokban

2021. január 24., vasárnap 15:01

Két héten belül engedélyezheti az amerikai gyógyszerügyi hatóság (FDA) a Johnson & Johnson koronavírus elleni vakcináját – jelentette be Anthony Fauci, az amerikai nemzeti allergológiai és járványügyi intézet, a NIAID vezetője, a Fehér Ház járványügyi főtanácsadója.

A szakértő szerint az amerikai kormányzat jelenleg összes hat vakcinagyártó céggel működik együtt, ezek közül kettő – a Pfizer és a Moderna – már megkapta az engedélyt.

A harmadik befutó után a Johnson & Johnson lehet. Meglepne, ha két hétnél tovább tartana az adatok elemzése, illetve a döntések meghozatala – nyilatkozta Anthony Fauci a cég vakcinájáról.

A JOHNSON & JOHNSONé LEhet az első engedélyezett, KORONAVÍRUS ELLENI OLTÓANYAG, amelyből elég lesz mindenkinek egyetlen adagot beadni a koronavírus elleni védettséghez.

Anthony Fauci azt is kiemelte, hogy a Pfizer és a Moderna oltóanyagával szemben a Johnson & Johnson vakcináját nem kell mélyhűtésben tárolni az oltásokat megelőzően, ezáltal jóval egyszerűbb lesz megoldani az oltások szállításából adódó logisztikai nehézségeket. 

A cég részéről korábban úgy nyilatkoztak, hogy az oltóanyag engedélyeztetése esetén április végéig 100 millió dózist le tudnak szállítani az Egyesült Államokban. 

Rovatok