Index Vakbarát Hírportál

A koronavírus új mutánsának a kialakulásától tartanak Izraelben

2021. január 24., vasárnap 18:27

Izraelben szakértők attól tartanak, hogy a koronavírus egy új variánsa alakulhat ki. Ennek okaként a beoltottak és a fertőzöttek magas számának együttes jelenlétét jelölték meg.  Benjámin Netanjahu kormánya vasárnap úgy döntött – írja a Reuters –, hogy az ország repülőgépei hétfőtől egy hétig nem fogadnak és nem indítanak nemzetközi járatokat.

Az oltási kampány kezdete, december 20. óta IZRAELBEN már több mint 2,5 millió  embert vakcináltak. Ez az ország lakóinak  csaknem 28,93 százalékát jelenti. 

2020 márciusa óta mintegy 596 ezren fertőződtek meg, a harmadik járványhullám mostani, visszavonuló szakaszában 75 ezer aktív fertőzöttet tartanak nyilván  – írja a Jediót Ahronót portáljára, az ynetre hivatkozva az Infostart.

Izraeli kórházakban hat olyan, súlyosan beteg várandós nőt ápolnak, akiket a koronavírus angliai, gyorsan terjedő mutánsa betegített meg. Ezért az egészségügyi minisztérium felszólította az állapotos nőket, hogy minél hamarabb oltassák be magukat. 

Tetézi a gondokat az, hogy a 18 év alattiak is egyre nagyobb számban kerülnek kórházba koronavírus-fertőzéssel. A harmadik hullámban már 51 218 fertőzött tinédzsert azonosítottak, 2021 januárjában 138 fiatalkorút kezeltek a koronavírus okozta Covid-19 betegség szövődményeivel kórházakban.

Rovatok