Index Vakbarát Hírportál

A putyini média magyarázkodása a milliárdos palotáról

2021. január 25., hétfő 16:39

A zűrzavar támogatói vonultak az utcára szombaton, és kiprovokálták az erőszakot

– fogalmazott Dmitrij Kiszeljov szokásos vasárnapi műsorában, a Vesztyi negyeli, azaz A hét híreiben. 

A Rosszija 24 állami hírtelevízió csatornáján futó, több mint kétórás magazinműsorban vasárnap 43 percet szenteltek egyebek közt a Navalnij-féle oknyomozásnak a Vlagyimir Putyinnak tulajdonított palotáról.

A kormánypártisággal egyáltalán nem vádolható meduza.io összeszedte Kiszeljov érvelését amellett, hogy a kastély miért nem képezi az orosz elnök tulajdonát, és Navalnij tulajdonképen miért is a Nyugat ügynöke.

Íme a leghangzatosabb állítások:

Putyin is reagált az oknyomozásra

Nem látta a videót, mert nincs rá ideje, de kisebb részleteket azért átpörgetett, melyeket az asszisztensei állítottak össze számára – kezdte az orosz elnök az egyetemi diákokkal folytatott videókonferencián adott válaszát a palotával kapcsolatban feltett kérdésre.

Hadd válaszoljak rögtön a kérdésére: a felsorolt ingatlanokból semmi sem képezi és sohasem képezte sem az én, sem a közeli rokonaim tulajdonát. SO-HA-SEM. 

Navalnijék videójából egyetlen ingatlant emelt ki, a szőlőbirtokot, amivel kapcsolatban elmondta, hogy nyugdíjba vonulása után talán belevágna a nemes tevékenységként értékelt szőlészetbe, de nem üzleti alapon. 

Van egy tanácsadóm, Borisz Titov, aki egy jó renoméjú nagy borászati cég tulajdonosa. Amikor befejezem a munkámat, talán elmegyek hozzá tanácsadónak 

– tette hozzá.

Titovot Navalnijék is megemlítik a videóban mint Putyin borászati strómanját. 

Rovatok