Index Vakbarát Hírportál

Ausztria gazdasági csomagot állított össze az iskolanyitásra

2021. január 26., kedd 18:06

Ausztriában a tervezett január 25. helyett, február 8-án térhetnek vissza az iskolás gyerekek a tantermekbe – jelentette be korábban Heinz Fassmann osztrák oktatásügyi miniszter. Mindeközben a nyitásra a koronavírussal összefüggésben hozott védelmi intézkedések sorát hozta meg az operatív törzs. Az ORF azt írja, hogy felzárkóztató órákkal nyitnak majd az oktatási intézmények a digitális oktatás okozta hátrányok kompenzálása érdekében.

A támogatási csomag részeként a következő két iskolai félévben összesen 200 millió euró áll majd rendelkezésre a felzárkóztató foglalkozások megszervezésére. Az oktatási minisztérium 4700 plusz állást tervez létrehozni a pedagógusok státuszának bővítésére valamint egyetemista, főiskolás tanárjelöltek bevonására.

Ez azt jelenti, hogy a diákoknak ingyenes lesz a korrepetálás, gondoltak azokra, akik nehezen boldogultak az online oktatásban és a vizsgákra, dolgozatokra való felkészülésre, akár érettségi vizsgára is igénybe vehetik a tanulók a kormány kisegítő csomagját. 

Rovatok