Döntés még nem született a fesztiválok megtartásáról, de óvatosan folynak az előkészületek – fogalmazott Gerendai Károly, a Magyar Hangnak adott interjúban. A fesztiválszervező arról is beszélt, hogy
ez az állapot márciusig tartható fenn, legkésőbb akkor kell dönteni arról, hogy megtartják-e a nyári tömegrendezvényeket, vagy sem.
A vendéglátósok helyzetéről úgy vélekedett, nincs mit csodálkozni azon, hogy elégedetlenek a vendéglátósok, hiszen ki vannak véreztetve, felélték minden tartalékukat, kilátástalan helyzetben vannak. Miközben hónapok óta nem nyithatnak ki és a jelek szerint ez még egy darabig így is marad, a kormány által korábban beígért bérkompenzációból szinte semmi nem érkezett meg a lassú és nehézkes bürokrácia miatt. A helyzet sokak számára már valóban tarthatatlan
Ezt egyébként Gerendai a saját bőrén is érzi. Az interjúban elmondta, hogy s Costes Ráday utcai étterme lassan egy éve van zárva, és bár a Downtown vállalja fine dining ételek házhoz szállítását, ez önmagában nem fedezi a kiadásokat.
A korábban elkülönített tartalékok már kimerültek, ezért hitelből finanszírozzuk a veszteségeket. Bízunk abban, hogy mihamarabb újranyithatunk, mást nem tehetünk
Hozzátette egyébként, hogy az elégedetlenségi mozgalmak szerinte nem sok jóra vezetnek, megfelelő szabályozás hiányában nem tartja célravezetőnek, hogy az éttermek februárban a szabályozás ellenére kinyissanak.