Index Vakbarát Hírportál

Háromszáz embert rúg ki a marosvásárhelyi önkormányzat

2021. január 29., péntek 21:19

Soós Zoltán, Marosvásárhely nemrég megválasztott polgármesterének - a városháza optimális működése érdekében hozott - döntése alapján, több mint háromszáz alkalmazottól válik meg az önkormányzat- írja a Székelyhon. Ezzel a népszerűtlen intézkedéssel a tanácsháza, három millió eurós (egy milliárd forintnak megfelelő) megtakarítást remél. A marosvásárhelyi önkormányzat honlapjára felkerült az új szervezeti ábra vázlata, az úgynevezett organogram, amelyből kivehető, hogy az állományból 337 személy munkája vált feleslegessé. 

Nagyon sok vezetői beosztás van, nincs szükség arra, hogy minden tizenöt embernek külön igazgatója, aligazgatója és osztályvezetője legyen

- mondta Soós Zoltán, aki átlátható működést és ügyfélbarát ügyintézést ígért a választási kampányában.

A szervezeti ábra legalább egy hónapon keresztül lesz olvasható a honlapon, azt remélve, hogy az alkalmazottak, városlakók minél nagyobb számban fogják azt véleményezni, majd a végleges verziót a képviselő-testület ezt követően, előreláthatólag márciusban fogja jóváhagyni. 

Soós Zoltán ezzel az intézkedéssel az előző adminisztráció által felduzzasztott önkormányzati modellt váltaná egy jobb hatásfokú káderpolitikával. A munkatársaknak versenyvizsgát fognak hirdetni, amelyen részt vehetnek a jelenlegi alkalmazottak is. A teljes átalakítás majdnem egy évbe fog telni – mondta Soós Zoltán. Beszélt arról is, hogy az eddigiektől eltérően kinevezne egy városmenedzsert, aki nem politikai, hanem szakértői munkatársa lenne. 

Rovatok