Index Vakbarát Hírportál

Hétfőtől kinyithatnak az éttermek is Olaszországban

2021. január 30., szombat 12:04

Február elsejétől újranyitnak a hónapok óta kizárólag elvitelre dolgozó bárok, kávéházak, éttermek Olaszországban. Este hat óráig fogadhatják a vendégeket a megfelelő biztonsági távolság betartásával. A bevásárlóközpontok hétközben nyitva lehetnek, de hétvégén továbbra is zárva kell tartsanak. És bár előzetes foglalással, de újra lehet menni múzeumokba is. Nyit a Vatikáni Múzeum és a római Colosseum, és látogathatók lesznek a pompeji ásatások is. A sípályák azonban zárva tartanak.

Az országos korlátozások között azonban fennmarad az éjszakai kijárási tilalom este tíztől reggel hat óráig. A rokonok, ismerősök látogatása továbbra is csak naponta egyszer engedélyezett úgy, hogy az egy háztartásban élőkhöz két felnőtt csatlakozik. Február közepéig még tilos a tartományok közötti közlekedés, hacsak nem munkavégzés vagy más súlyos indok miatt történik. De a városok, települések közötti közlekedés az egyes régiókon belül engedélyezett – írta az MTI.

A november első hetétől alkalmazott szigorú korlátozások oldását az olasz egészségügyi hatóságok szerint a javuló járványadatok teszik lehetővé.

Az országban már egyetlen régió sincs a „vörös”, vagyis a kiemelten veszélyes zónában. „Narancssárga”, azaz közepesen járványveszélyes zóna marad az

A napi esetszám továbbra is 15 ezer körüli, az elhunytak száma túllépte a 87 ezret, de a hivatalos számok a kórházak telítettségének enyhülését mutatják. Olaszországban tavaly január 31-én vezették be az egészségügyi vészhelyzetet, amely azóta is érvényben van.

Rovatok