Index Vakbarát Hírportál

Mégsem bénított az oltás, elhamarkodott bejelentést tett a tárca

2021. február 5., péntek 17:47

Mégsem bénult le annak a Vâlcea megyei orvosnak az arca, aki pár napja kapta meg a BioNTech–Pfizer vakcina második dózisát – olvasható a Főtér.ro oldalán.

Ahogy arról az Index is beszámolt, az ideiglenes arcbénulásról az egészségügyi minisztérium adott tájékoztatást csütörtökön. Mint írták, első alkalommal regisztrálták az oltóanyag melléhatásának egy ritka formáját, de kiderült, hogy a tárca egy előzetes orvosi vélemény alapján, elhamarkodottan tett bejelentést.

Az ügyben egy újabb közleményt adtak ki, amelyben elmagyarázzák, hogy mi is történt pontosan. 

Az egészségügyi minisztérium egy orvosi jelentésre alapozva adott hírt a bénulásos esetről, egy neurológus szakorvos látta el kézjegyével a dokumentumot, amely szerint az orvosnő arcának jobb oldala az oltást követően lebénult. Péntekre kiderült, hogy a Vâlcea megyei sürgősségi kórházban és a bukaresti egyetemi sürgősségi kórházban végzett összetett vizsgálatok cáfolták a korábbi diagnózist. Vagyis a minisztérium egy előzetes orvosi vélemény alapján jelentett be valamit, ami igen érzékenyen érintheti az amúgy is nyögvenyelősen indult oltáskampány sikerét

– írja a román lap, megjegyezve, hogy sajnos az eddigi tapasztalatok alapján a vírus-, járvány- és oltástagadók még hetekig emlegetik majd, hogy a vakcina arcbénulást okoz, valószínűleg a „belerejtett 5G-csip” miatt (mint ahogy az a hamis információ is makacsul kering, hogy az oltás halálos lehet).

Rovatok