Index Vakbarát Hírportál

Kártérítést követel az államtól a bécsi merénylet egyik áldozatának édesanyja

2021. február 14., vasárnap 16:06 | aznap frissítve

A bécsi merénylet egyik áldozatának édesanyja százhuszonötezer eurónyi kártérítést követel az osztrák államtól – írja a Kronen Zeitung

A nő korábban már kétezer eurónyi kártérítést kapott az államtól, most viszont újabb összegeket követel, összesen 125 ezer eurót. Az áldozat édesanyja részben a tragédia nyomán elszenvedett fájdalom jogcímén, részben pedig a saját kezeltetésének szükségességére, valamint a temetés költségeire hivatkozva követeli ezt az összeget. 

A család egyelőre még nem indított pert az állam ellen, hanem egy peren kívüli megegyezést szerettek volna elérni a hatóságokkal. Állításuk szerint azonban az állam nem válaszolt a megkeresésükre, ezért bíróság elé fogják vinni az ügyet.

A bécsi terrortámadás körülményeire vonatkozó nyomozás végső jelentését szerdán publikálták az osztrák hatóságok. A dokumentum megerősítette azt a feltételezést, miszerint az állam által elkövetett mulasztások is hozzájárultak ahhoz, hogy nem sikerült megakadályozni a terrortámadást.

A jelentés szerint az osztrák hatóságoknak a „potenciális veszélyfaktorok” felismerésében fejlődniük kell, valamint az egymással való kommunikációt kell fejleszteniük. Az ehhez szükséges szervezeti átalakításokat Karl Nehammer belügyminiszter, valamint Werner Kogler alkancellár vezetésével már meg is kezdték. 

Rovatok