Index Vakbarát Hírportál

Napjai vannak hátra a kisfiúnak, ha nem kapja meg a több mint 300 milliós kezelést

2021. február 14., vasárnap 14:39 | aznap frissítve

Átszámítva több mint háromszázmillió forintba kerül Nagy-Britanniában az életmentő kemoterápia és az őssejtkezelés egy nagyon beteg nigériai kisfiúnak. A szakemberek szerint terápia nélkül hetei, de lehet, hogy csak napjai vannak hátra. A család adománygyűjtésbe kezdett.

A Bors cikke szerint Nathaniel Nabena tavaly érkezett Nigériából Nagy-Britanniába a szüleivel együtt. A kisfiú bal szemét egy rákos daganat miatt el kellett távolítani. Ez a műtét Afrikában lezajlott, Londonba azért ment a család, hogy ott a gyermek megfelelő műszemet kaphasson.

A kezelés folyamán kiderült, hogy az akut mieloid leukémia egy ritka alfajában szenved a fiú. A szakemberek azt mondják, terápia nélkül hetei, de lehet, hogy csak napjai vannak hátra. A cikk emlékeztet: problémát jelent az ellátás finanszírozásában, hogy nem uniós állampolgár, ezért a törvények értelmében a támogatás nélküli brit egészségügyi tarifák másfélszeresét kellene fizetnie.

A különböző vizsgálatok, a kemoterápia, valamint az őssejtkezelés összesen 825 ezer fontot jelentene, ami átszámítva több mint 340 millió forint.

A családnak nincsen ennyi pénze, ezért adománygyűjtésbe kezdtek, eddig közel 27 ezer font jött össze egyetlen nap alatt.

Rovatok