Index Vakbarát Hírportál

A Benelux-államokat már a dél-afrikai mutáns is fenyegeti

2021. február 14., vasárnap 16:36 | aznap frissítve

A luxemburgi kormány az éjszakai kijárási tilalom meghosszabbítása mellett döntött. A nagyhercegségben március 14-ig nem lehet az utcára kilépni 23 óra és reggel 6 óra között.

A brit mutáns mellett már a dél-afrikai variáns is felütötte a fejét. Egy hét alatt mintegy 14 százalékkal 1100 fölé ugrott a koronavírussal fertőződöttek napi száma.

Belgium akár már április elseje előtt feloldhatja a nem alapvetően szükséges ki- és beutazásokra érvényes korlátozásokat, írta a Le Soir. Erről a február 26-án ülésező, koronavírus-járványhoz kapcsolódó rendkívüli intézkedésekért felelős bizottság dönthet, várhatóan a nem feltétlenül szükséges külföldi utazások továbbra sem lesznek ajánlottak. A belga közegészségügyi intézet szerint immár egy hónapja nem csökken számottevően az újonnan megfertőződöttek száma; ez naponta átlagosan 1950 új beteget jelent, írta az MTI.  

Hollandiában újra növekedni kezdett, négyezer körül mozog a napi fertőzésszám. A legfertőzöttebb területek: Rotterdam, Amszterdam és Hága. Hollandiában már meghaladja az egymilliót a koronavírussal megfertőződöttek száma, csaknem 15 ezer ember lelte halálát a Covid–19 szövődményeiben.

Rovatok