Index Vakbarát Hírportál

Minden lengyel szálláshely elkelt a részleges újranyitás után

2021. február 14., vasárnap 13:33

Szó szerint megrohamozták a szállodákat Lengyelországban, miután a kormány engedélyezte a részleges újranyitásukat, pedig a legfelkapottabb helyeken alaposan megkérték a lakosztályok, szobák árát – adta hírül a napi.hu

Azt, hogy micsoda őrület volt a lengyeleknél, jól példázza, hogy már a nyitást bejelentő sajtókonferencia alatt szinte izzottak a szállodák telefonvonalai – olvasható a Business Insider Polska híradásában. A lengyelországi részleges nyitások bejelentéséről az Index beszámolt korábban.  

Mindössze pár óra alatt beteltek a helyek a panziókban és a hotelekben.

A legnagyobb lengyel netes szállásfoglalási felületen, a Travelist.pl-en 139 százalékkal nőttek a foglalások az előző héthez képest.

A legkedveltebbek a hegyi szálláshelyek voltak, ezekben volt a legtöbb foglalás a Valentin-nap környékére, ezt követték a tengerparti és a nagyobb városok. A szállodások úgy terveznek, hogy a február 26-ig bejelentett nyitást meghosszabbítja a kormány.

A szállodák, motelek, hotelek és panziók alaposan felkészültek a rohamra, és nem feledkeztek meg a kötelező egészségügyi előírásokról sem a vendégek kényelmének biztosítása mellett. 

Rovatok