Index Vakbarát Hírportál

Megvan a gyilkos krokodil, emberi maradványokat találtak a gyomrában

2021. február 15., hétfő 20:18

Két krokodilt öltek le eddig a hatóságok az ausztráliai Queensland állam északi részén, hogy megvizsgálják az állatok gyomortartalmát, miután egy 69 éves férfinak nyoma veszett a múlt héten a térségben.

A nagyjából három méteres hüllőt a queenslandi környezetvédelmi és tudományos hivatal emberei fogták be és altatták el vasárnap éjszaka az állam északi partjainál lévő Hinchinbrook-sziget közelében – írja a Guardian.

Szombaton már egy másik, négyméteres krokodilt is leöltek a sziget délnyugati részén lévő Gayundah folyónál, nem messze attól a helytől, ahol a férfi eltűnt. A ragadozó gyomrában emberi maradványokat találtak. A rendőrség hétfői közlése szerint már zajlik a második állat gyomortartalmának vizsgálata.

A 69 éves áldozat helyi idő szerint csütörtök kora délután indult horgászni a Gayundah folyóra és egy órán belül kellett volna hazaérnie, ám nyoma veszett. A hatóságok péntek hajnalban találták meg a felborult csónakját, amelyen krokodiltámadásra utaló nyomokat azonosítottak. A szakemberek emberi maradványokra bukkantak a folyóban, mielőtt rátaláltak az első krokodilra.

Queenslandben ez volt a harmadik krokodiltámadás a hónapban. Cairnsben és Weipában két úszót támadtak meg az állatok, de az áldozatok szerencsésen túlélték a találkozást. A ragadozókat leölték vagy krokodilfarmra szállították.

Rovatok