Index Vakbarát Hírportál

Bill Gates szerint a bioterrorizmus jöhet a koronavírus-járvány után

2021. február 16., kedd 20:57

A Microsoft alapítója a népszerű youtuber, Derek Müller Veritasium című műsorában volt vendég, ahol arról beszélt, hogy a koronavírust sokkal könnyebben küzdi le az emberiség, mint a klímaváltozást vagy a bioterrorizmust. 

Szerinte 

elképzelhető, hogy a nagyobb hatalmak visszaélnek majd a tudománnyal, és olyan kórokozókat szabadíthatnak a világra, amik akár irányíthatóak is lehetnek.

Az óriáscég alapítója a  a BBC-nek már bővebben is klímaváltozásról: szerinte az emberiség nem érzi a klímaváltozás súlyát a saját bőrén, ezért a  világ kormányainak be kell avatkozniuk a károsanyag-kibocsátás megfékezése érdekében.

Évente 51 milliárd tonna üvegházhatású gázt bocsátunk ki, ezt a számot pedig nullára kell redukálnia az emberiségnek.

Ennek egyik módja lehet a mások által is sokat emlegetett faültetés, de a kormányoknak a technológiai újítások felé is nyitniuk kell. 

Bill Gates szerint a magánszektor szereplőit ösztönözni kell a zöld termékek használatára. Jelenleg az acél, a cement, a szállítási rendszerek és a fosszilis anyagok használata uralja a magánszektort, és a szereplők nem érzik a környezetszennyezés súlyát. A Microsoft-vezér megadóztatná az autók károsanyag-kibocsátását és az otthonok okozta túlzott szennyezést is. A kormányoknak akkor kellene csökkenteniük a károsanyag-kibocsátásért kivetett adót, ha már zöld és új technológiákat alkalmaznak a háztartások. 

Rovatok