Index Vakbarát Hírportál

Aki Liliputból jön, előrébb veszik az oltásnál

2021. február 18., csütörtök 21:05

Előre vették az oltási sorrendben a 32 éves Liam Thorpot, mivel testsúlya kóros elhízásra enged következtetni 6,2 centiméteres magasságával összevetve – legalábbis ez derült ki az adatokból, amelyekkel regisztrálták a férfit a Liverpool Echo beszámolója szerint.

A lapnál újságíróként dolgozó Thorp azt mondja, semmiféle komoly egészségügyi problémával nem küzd, így igencsak meglepte, amikor megkapta az értesítőt, miszerint mehet oltakozni. Azonnal valamilyen félreértésre gyanakodott. Eleinte persze megörült a váratlan szerencsének, de lelkiismerete mégiscsak arra sarkallta, hogy megérdeklődje háziorvosánál a korai behívó okát. 

Az orvos ekkor azt mondta, hogy a testsúlya miatt hívták be korábban, mivel kórosan elhízottként szerepel a nyilvántartásban. Ettől Liam Thorp teljesen összezavarodott, tekintve, hogy egyáltalán nem érzékelte magát túlsúlyosnak. S valóban, másnap vissza is hívták azzal, hogy tévedés történt.

A férfi a rendelőből mély levegőt vett és megpróbált összeszedett maradni, míg arról informált, hogy a magasságomat 6,2 láb helyett 6,2 centiméterként regisztrálták a rendszerbe

 – írta beszámolójában Thorp. Hozzátette: nem igazán érti, hogy tudta megőrizni a komolyságát a hívó, amikor közölte, hogy a páciensnél a magassága és a súlya kombinációjával

28 ezres testtömegindexet (TTI) állapítottak meg.

Összehasonlításképp, a 40 feletti TTI már harmadfokú, azaz súlyos elhízást jelent, így némi gyanakvásra ad okot egy ilyen szám.

Mindenesetre az esetet végül az újságíró és a rendelő munkatársa is humorként fogta fel, persze utóbbi azért sűrű elnézést kért.

Rovatok