Index Vakbarát Hírportál

Majdnem háromszor több helyszínen oltják a tanárokat Szlovákiában, mint eddig

2021. február 18., csütörtök 11:26

Az eddigi 14 helyett további 36 helyszínen oltják majd a tanárokat – írja a korkep.sk. Az egyes helyszíneket Branislav Gröhling oktatásügyi miniszter sorolta fel közösségi oldalán.

A magyarlakta területek közül idetartozik például Misért, Komárom, Galánta, Dunaszerdahely, Rozsnyó, illetve Tőketerebes is.

A korkep.sk azt írja, hogy a tanárok koronavírus elleni oltása hétvégente zajlik. A 65 éves kor alattiakat AstraZenecával, az idősebbeket pedig a Pfizer vakcinájával oltják be. Az oltás iránt nagy az érdeklődés a tanárok körében – teszi hozzá a hírportál.

Branislav Gröhling miniszter arról is tájékoztatott, hogy a mai napon – február 18-án – 24 600 újabb időpont válik elérhetővé a tanárok számára. Erről az iskolaigazgatókat értesítik, akiknek az intézményük beoltásának a menedzselése lesz a feladatuk.

A miniszter azt is hozzátette, hogy a nem pedagógiai dolgozók oltásának elkezdése a vakcinák mennyiségétől függ, amelyekből jelenleg még kevés van.

Amennyiben határon túl élőként személyes tapasztalata van a kialakult helyzetről, írja meg nekünk: ugyelet@index.inda.hu.

Rovatok