Index Vakbarát Hírportál

Nem csitul a járvány Ukrajnában

2021. február 19., péntek 13:55

Továbbra is hatezer felett van az új koronavírusos betegek száma Ukrajnában. A legtöbb beteget Ivano Frankivszkban regisztrálták, ahol a járványhelyzet és a kórházak súlyos telítettsége miatt már a vörös besorolásnak megfelelő szigorú karanténkorlátozásokat léptettek érvénybe.

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napon 6531 új fertőzöttet regisztráltak, 120 ember meghalt, 2304 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került kórházba.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter pénteki tájékoztatóján közölte, hogy a Pfizer vállalat már elküldte Ukrajnának a koronavírus elleni vakcinája bejegyzéséhez szükséges dokumentumokat, és amint az oltóanyagot bejegyezték Ukrajnában, megköthetik a szállításról szóló szerződést. A Covax nemzetközi kezdeményezésen keresztül már jóváhagytak Ukrajnának 117 ezer dózis Pfizer vakcinát, amelynek megérkezésére eredetileg Kijevben február közepére számítottak. Egyelőre még semmilyen koronavírus elleni oltóanyag nem érkezett meg más gyártóktól sem az országba.

Rovatok