Index Vakbarát Hírportál

Nehezebbé válhat Németországban a koronavírus elleni védekezés

2021. február 19., péntek 13:49

A fertőzőképesebb vírusváltozatok szétterjedése miatt még nehezebbé válhat a védekezés Németországban − jelentette ki a Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) vezetője pénteken.

Lothar Wieler kiemelte, hogy a napi új fertőződések száma az utóbbi időszakot jellemző gyors csökkenés után „stagnálni látszik”. A SARS-CoV-2 új, fertőzőképesebb és valószínűleg veszélyesebb változatai azonban egyre inkább terjednek, főleg az elsőként Angliában azonosított (B 1.1.7.) változat. Nagyon valószínű, hogy a mutációk miatt nehezebb lesz a védekezés, és egyre több járványkitörés történik majd fiatalok és gyerekek körében.

Jens Spahn egészségügyi miniszter elmondta, hogy az egész országra érvényes, hogy a vakcinaellátás javulásával lendületet vesz az oltási kampány. Tovább erősíti a védekezést, hogy márciustól ingyenessé teszik az úgynevezett antigén gyorsteszteket, és megjelennek a piacon az egészségügyi képzettség nélkül, önállóan elvégezhető gyorstesztek is.

Németországban az elmúlt 24 órában 9113 új fertőződést regisztráltak. Ez csökkenés az egy héttel korábbi 9860-hoz képest. Az új regisztrált fertőződésekkel együtt 2 369 719 ember szervezetében mutatták ki a SARS-CoV-2-t. A vírus okozta betegséggel (Covid-19) összefüggésben 508 halálesetet regisztráltak, a járvány áldozatainak száma így 67 206-ra emelkedett.

Rovatok