Index Vakbarát Hírportál

Dermesztő videó: halálba hajítottak a hídról egy tinédzser fiút

2021. február 20., szombat 12:41

Legutóbb nem egészen két hete, a biztonságos internet napján írtunk a közösségi oldalakon terjedő bizarr kihívások veszélyeiről. A fojtogatós játékként elhíresült TikTok-challenge például, amely súlyos oxigénhiányos állapotot idéz elő az agyban, nemrégiben egy tízéves olasz kislány halálát okozta, egy tizenöt éves amerikai lány meg allergiagyógyszerből vett be halálos adagot, pedig csak meg akart felelni kihívóinak.

De efféle kihívásokra sincs szükség, egyszerű népszerűséghajhászásból is lehet baj. Bizonyíték erre azoknak a kolumbiai lájkvadászoknak az esete, akik egy perui fiatalt dobtak le egy hídról. Mindössze annyit tudakoltak tőle, honnan jött, aztán se szó, se beszéd, átlendítették a hídkorláton. Közben az egészet mobiltelefonnal rögzítették, még azt a sokkoló pillanatot is, amikor a test becsapódott a szakadékba.

A szerencsétlen fiú több száz métert zuhant, így esélye se volt a túlélésre. Hogy nem holmi útonállók akciójáról volt szó, azt jól mutatja, hogy a hátizsákját is nyomban utánadobták. 

A Perú 21 portál beszámolója szerint az áldozatot Silvano Oblitas Cántaro Tolentino néven azonosították. A 19 éves fiú azért utazott Kolumbiába, hogy ruhákat vásároljon eladásra. Február 10-én írt utoljára nővérének, azután többet nem adott magáról életjelet. A családja néhány nap múlva kezdte kerestetni, a helyi rendőrség gyilkosság miatt indított nyomozást. Bár a videót azóta letörölték a TikTokról, a hatóságok minden követ megmozgatnak az elkövetők kézre kerítésére, hiszen amit tettek, túlmegy minden határon. 

Rovatok