Index Vakbarát Hírportál

Elsimítják a botrányt, peren kívül megállapodott James Franco a szexuálisan zaklatott diákokkal

2021. február 21., vasárnap 18:00

Egy filmművészeti és színészképző iskola tanáraként zaklatta több diákját James Franco. Két áldozata, Sarah Tither-Kaplan és Toni Gaal először 2019-ben perelte be az egyszeres Oscar-jelölt és kétszeres Golden Globe-díjas színészt, aki most több hónapnyi tárgyalássorozat után mindkettejükkel eljáráson kívüli megállapodást kötött. Ezt március 15-én fogják beadni bírósági jóváhagyásra. Az egyelőre nem világos, hogy mennyi pénzt kapnak az áldozatok kárpótlásként – írja a Page Six

A perben benyújtott vádirat szerint a színész 2017-ben a Studio 4 nevű Los Angeles-i és New York-i oktatási műhely mesterképzésén olyan, kifejezetten szexuális töltetű, „orgiaszerű” jelenetek kamera előtti eljátszására kötelezte a diákjait, amelyek még hollywoodi mérce szerint is elfogadhatatlanok. Előfordult, hogy egyszerűen csak leparancsolta a felsőt az órájára járó lányokról, de olyan is, hogy levette valamelyikük bugyiját, miközben orális szexet imitált.

A vád eredetileg nemcsak őt nevezte meg felelősként, hanem a  produkciós cégét, a Rabbit Bandinit, valamint partnereit, Vince Jolivette filmproducert és Jay Davis színészt is.

Ha segítségre van szüksége, hívhatja a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány 116-111-es lelkisegély-vonalát, az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a 06-80/20-55-20-as számon, a rendőrséget a 107-es vagy 112-es számon, valamint a NANE Egyesületet is a 06-80/505-101-es számon.

Rovatok