Index Vakbarát Hírportál

Megelevenedett a francia utakon a Halálos iramban

2021. február 21., vasárnap 09:56

Igencsak merész az a román bűnbanda, amely az elmúlt években a Franciaországban dolgozó teherautó-sofőröket, illetve szállítmányozási cégeket fosztogatta – számolt be a Főtér.

A módszer akciófilmbe illő: a potenciálisan értékes rakományt szállító kamionokat nagy teljesítményű, napfénytetős autókkal vették üldözőbe. Miközben a sofőr szorosan a kamionra tapadt, társa a napfénytetőn keresztül kimászott, és a jármű tetején elment a teherautó utánfutójáig. Kivágta a ponyvát, átmászott a teherautóra, és kidobálta az árut. A holmit a társak szedték össze.

Jórészt kozmetikumokat, számítástechnikai eszközöket és elektronikai cikkeket loptak. A 2018 májusa és 2019 augusztusa közötti 21 akcióval három és fél millió euró értékű zsákmányra tettek szert.

A francia nyomozóhatóságok vizsgálatai alapján végül a román rendőrök szerdán 13 romániai helyszínen tartottak házkutatást, és őrizetbe vettek két, a franciák által nemzetközileg körözött román rablót. Hat másik, szintén a bandához tartozó román állampolgárt még keresnek, azt gyanítják, hogy nincsenek az országban. Ellenük európai elfogatóparancsot adtak ki.

Rovatok