Index Vakbarát Hírportál

Szlovákiai kórházakban ápolják a legtöbb covidos beteget, lakosságarányosan

2021. február 22., hétfő 18:29

Szlovákia áll a legrosszabbul a világon a kórházban ápolt fertőzött vagy fertőzésgyanús páciensek számában lakosságarányosan, derül ki a Denník N által készített elemzésből, amire a Parameter.sk hivatkozott. Az elmúlt napon 3963 pácienst ápoltak kórházban, közülük 3672 igazoltan koronavírusos volt. Intenzív osztályokon 299 beteg feküdt, további 347 páciens szorult mesterséges lélegeztetésre. A járvány kezdetétől 29 ezren fordultak meg a szlovákiai kórházakban a koronavírus-fertőzés szövődményei miatt.

Igor Matovič kormányfő azt mondta: tizedik hete a szakemberek döntése határozza meg a koronavírus elleni óvintézkedéseket, mégsem javul a helyzet. Ezért kedd délutánra kerekasztal-beszélgetést kezdeményez a szakértőkkel.

A szlovák miniszterelnök hangsúlyozta: azt kell kiokoskodni, miként változtassanak a szabályokon, hogy a páciensek száma csökkenjen. Hozzátette: a kórházak elérték a teljesítőképességük határát, a klinikákon kezelt fertőzöttek száma a kijárási tilalom és a Covid-automata bevezetése ellenére is növekvő tendenciát mutat.

Rovatok