Index Vakbarát Hírportál

Gyászhír: kiöntötték a sört a főzdék

2021. február 22., hétfő 15:51

A koronavírus-járvány miatti korlátozó intézkedések miatt tavaly november óta zárva tartanak az éttermek, a szállodák és a kocsmák. Ha pedig zárva a kocsma, nincs vendég, ha nincs vendég, akkor nincs, aki csapolt sört igyon, ha nem isznak csapolt sört, nem is rendelnek csapolni való sört a sörfőzdéktől. 

Éppen ezért német sörfőzdék arra kényszerültek, amire az alkoholos nedű kedvelői csak szívfájdalommal tudnak gondolni: az eladatlan sörnek lejárt a szavatossága, ezért kiöntötték.

Az érintett sörfőzdék szerint ráadásul több millió eurót érő sörkészlet landolt a lefolyóban. 

A német sörfőzők két szövetsége, a DBB és a VPBD is a sörkereslet megcsappanása miatt levélben szólította fel a német kormányt: adjanak pénzügyi támogatást annak érdekében, hogy az ipar ki tudjon lábalni a koronavírus okozta gazdasági válságból. A bárok és kocsmák részesültek állami segítségben, de a sörfőzdékre senki sem gondolt. 

A nyílt levelet nagyjából 300 sörfőzde, mások mellett a Carlsberg Deutschland, a Bitburger Braugruppe, a Krombacher és a Paulaner Brauerei látta el szignójával – írja a Reuters

Felhívták a figyelmet, hogy egyre több főzde, kézműveskocsma és nagykereskedő kerül a csőd szélére önhibáján kívül, hiszen a csapolt sör piacának összeomlásával, vagy mondhatni, megszűnésével elvesztették bevételi forrásuk jelentős részét, amit a palackozott sörök eladása sem tud pótolni. 

Rovatok