Index Vakbarát Hírportál

Lukasenka és Putyin egy napja Szocsiban

2021. február 23., kedd 06:14

Államfői látogatásra érkezett Aljakszandr Lukasenka belarusz elnök az oroszországi Szocsiba, hogy találkozzon Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. 

Megbeszéléseiken Belarusz és Oroszország kereskedelmi és gazdasági kapcsolatainak elmélyítéséről, együttműködésük megerősítéséről, a két állam integrációjáról esett szó, de a newsru.com tudósítása szerint a korábbi tervek szerint egy újabb, 3 milliárd dolláros orosz hitelhez való hozzáférés is téma volt. Vagy lesz. Mindenesetre az orosz hírportál forrásokra hivatkozva azt írja, Minszk akár 3,5 milliárd dollárt is kaphat, az erről szóló döntés már korábban megszületett. 

Putyin megemlítette azt is, hogy Oroszország átadta a koronavírus elleni orosz vakcina gyártástechnológiáját a szomszédos országnak, így Belaruszban is megkezdődhet a védőoltás előállítása márciusban. 

Egyelőre nem derült ki sok konkrétum arról, hogy miben állapodtak meg hétfőn, de arról, hogy mit csináltak a tárgyalások előtt, az orosz állami televízió már remek összeállítást készített:

motoros szánnal utaztak, felültek a felvonóra, a magaslatokról lecsúsztak, és egy jót vacsoráztak, mindezt mosolyogva, igazi baráti hangulatban.

Látszólag. A legjobb összeállítást tán Marija Pevcsih, a „Putyin-palotáról" szóló filmet közzétevő Korrupcióellenes Küzdelem Alapítvány oknyomozója tette közzé. 

Rovatok