Index Vakbarát Hírportál

Koronavírus: nincs javulás Romániában

2021. február 25., csütörtök 18:45

Romániában az utóbbi 24 órában 3923 koronavírusos megbetegedést regisztráltak, és több mint 37 ezer koronavírus-tesztet végeztek – írta a Transindex, a Stratégiai Kommunikációs Csoport adataira hivatkozva. Nem tört le a járványgörbe; e hét keddi adatok szerint 3382 új koronavírus-fertőzést regisztráltak, akkor minden tizedik teszt lett pozitív.

Jelenleg több mint 7600 beteget kezelnek kórházban, közülük 985-öt az intenzív osztályon.

Az elmúlt napon 81 fertőzött életét követelte a kór, a járvány kezdete óta már 20 167 beteg lelte halálát a Covid-19 és a szövődményei miatt.

A legrosszabb a helyzet Temes és Máramaros megyében. A legalacsonyabb  fertőzöttségi arányt Vrancea, Buzău, Argeş  és Hargita megyében tapasztalták.

Közben fertőzési góc alakult ki több erdélyi iskolában és óvodában is.

Temesváron a 27-es gimnáziumban és egy lugosi magánóvodában fújtak riadót fertőzési góc miatt. Szilágy megyében egy héttel ezelőtt 20 iskolát és óvodát kellett bezárni hasonló okokból, vagy amiatt, hogy az adott településen megnőtt a fertőzöttségi ráta – írta a Foter.ro. A gyulafehérvári Mihai Viteazul katonai kollégiumot két és fél héttel az iskolanyitás után be kellett zárni, miután 76 diák fertőződött meg koronavírussal, közülük négyen kórházba is kerültek, a többiek a szülők kérésére otthon lábadoznak. A többi 386 diák viszont nem hagyhatja el a bentlakást az elkövetkező két hétben. Fertőzési góc alakult ki a kolozsvári Kis Szirén (Mica Sirenă) óvodában, ahol 306 gyerekből hatan, s az alkalmazottak közül öten kaptak rossz hírt a tesztelés után.

Rovatok