Index Vakbarát Hírportál

Járvány közepette értékesítenének egy román kórházat

2021. február 25., csütörtök 17:04

Miközben Romániát sem kíméli a koronavírus-járvány, a tengerparti Mangalia város kórházának egy részét egy internetes kereskedelmi oldalon árulják: a szülészetet és gyerekgyógyászatot is magába foglaló épületegyütteseknek keresnek új tulajdonost.

Az épület tulajdonosa 2,5 millió eurót kér a telekért és az épületegyüttesért, a kapott összegen pedig szintén a tengerparton luxusszállodát építene – írta a Transindex, az Europafm cikkére hivatkozva.  

A tenger mellett fekvő 7 ezer négyzetméteres területet a Vöröskereszt igényelte vissza 2017-ben a bíróságon, és megnyerte a pert, azonban az ezzel járó költségeket nem tudta kifizetni, ezért az ingatlant árverésre bocsátották. A licitet egy argeși ember nyerte, akinek a bírósági végzés értelmében szerződéses kötelezettsége van a kórházzal.

A kórház vezetője, Alina Dan elmondta, hogy feltételként volt megszabva az, hogy függetlenül attól, ki lesz az ingatlannak a tulajdonosa, köteles tíz évig megőrizni az orvosi tevékenységet. A kórházat pillanatnyilag a mangaliai városháza működteti. A törvény szerint a bérbeadó bérleti díjat kérhet az azt használó helyi hatóságtól. A polgármesteri hivatal azonban azt állítja, hogy a tulajdonos által kért havi csaknem 10 ezer euró túl magas a város költségvetéséhez képest.

A Mangaliai Városi Kórház jelenleg kovid-kórházként működik, a déli partvidék valamennyi betegét kiszolgálja.

A polgármesteri hivatal egyébként új kórházat kíván építeni a meglévő közelében, a projekt már régóta esedékes.

Rovatok