Index Vakbarát Hírportál

Matteo Salvininek elege lett a bezártságból

2021. február 25., csütörtök 15:44

Túlzó és „tiszteletlen” döntés az, hogy az olasz kormány április 6-ig meghosszabbította a koronavírus-járvány miatti korlátozásokat – jelentette ki csütörtökön Matteo Salvini az ANSA szerint.

Az olasz politikus arra reagálva nyilatkozta ezt, hogy szerdán Roberta Speranza egészségügyi miniszter bejelentette: április 6-ig meghosszabbítják az összes korlátozást.

A tárcavezető hangsúlyozta: 

semmilyen enyhítés nem lehetséges a vírusmutációk erőteljes terjedése miatt, amely a számítások szerint március közepe felé éri el tetőzését.

Hozzátette: az észak-olaszországi tartományokból terjedő újabb járványhullám miatt a húsz régióból már ötben az intenzív osztályok telítettsége túllépte a kritikus küszöböt.

Matteo Salvini mindennek ellenére túlzásnak érzi az új olasz kormány intézkedését. 

Még megfontolni sem vagyok hajlandó azt, ha az elkövetkező heteket vagy hónapokat félelemben és bezártságban töltsük

– szögezte le.

Salvini ezenfelül úgy fogalmazott: „tiszteletlenség” azt előírni, hogy az olaszok a húsvétot karanténban és bezártságban töltsék.

A politikus továbbá azt is hozzátette: ha az egyes régiókban vagy helyi szinten jobban terjed a járvány, akkor ott lenne érdemesebb szigorúbb korlátozásokat bevezetni, vagy fenntartani a meglévőeket. 

Olaszország összes polgármestere – pártállástól függetlenül – azt kéri, hogy lazítsanak azokon a gazdasági és társadalmi korlátozásokon, amelyek feloldása nem jár jelentősebb rizikóval

– állította Salvini.

Rovatok