Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor együttműködést szorgalmaz az Olasz Testvérekkel

2021. február 26., péntek 06:35

Egyedül az számít, hogy készen állunk-e a küzdelem folytatására – írta a magyar miniszterelnök az olasz parlamentben ellenzékbe vonult Olasz Testvérek (FdI) pártelnökének, Giorgia Meloninak címzett levelében, amelyet a jobboldali olasz párt csütörtök este hozott nyilvánosságra.

Orbán Viktor üzenetében rámutatott, hogy politikusként tizenhat évet töltött ellenzékben, amely alatt megtanulta, hogy „a győzelem sohasem döntő, és a vereség sohasem végzetes".

A levél azt követően érkezett az Olasz Testvérekhez, hogy az egyedüli parlamenti erőként nem vállalt szerepet a Mario Draghi közgazdász irányította új római kormányban.

Orbán Viktor kiemelte, hogy a politikai megmérettetésekben

megbízható társak kellenek, közös világnézettel és hasonló válaszokkal korunk kihívásaival szemben.

A magyar kormányfő a Fidesz és az Olasz Testvérek közötti együttműködés és baráti kapcsolat folytatásának erősítését szorgalmazta

a józan észre, valamint a keresztény és konzervatív értékekre épített politikával.

Giorgia Meloni személyes látogatást tett Orbán Viktornál a 2018-as olaszországi parlamenti választási kampány idején, a Fidesz elnöke pedig 2019. szeptemberében felszólalt az FdI római találkozóján – emlékeztet az MTI. 

Tavaly szeptemberben Giorgia Melonit az Európai Konzervatívok és Reformerek Pártja elnökének választották. 

Az FdI a felmérésekben a harmadik legnépszerűbb olasz párt a Matteo Salvini vezette jobboldali Liga és a baloldali Demokrata Párt (PD) mögött.

Rovatok