Index Vakbarát Hírportál

Újabb zaklatási vádat fogalmaztak meg New York állam kormányzójával szemben

2021. március 1., hétfő 06:46

Charlotte Bennett, aki tavaly novemberig volt Andrew Cuomo egészségpolitikai tanácsadója, a New York Timesnak azt nyilatkozta, hogy a kormányzó a múlt évben zaklatta.

A hatvanegy éves Cuomo, aki több mint egy évtizede tölti be a kormányzói posztot, minden vádat visszautasított, és független kivizsgálást kért.

Egy másik volt munkatársa, Lindsey Bolan korábban már szintén vádolta a politikust szexuális zaklatással. Azt állította, hogy a kormányzó a magánrepülőjén szájon csókolta, és arra kérte, hogy játsszon vele vetkőzős pókert.

A huszonöt éves Bennett elmondta, hogy a kormányzó számos kérdést tett fel neki a magánéletéről, például mit gondol arról, hogy egy romantikus kapcsolatban számít-e korkülönbség. A politikus arról is beszélt, hogy nyitott lenne kapcsolatot létesíteni huszonéves nőkkel. Bennett szerint ez egyértelmű utalás arra, hogy szexuális kapcsolatba szeretne lépni vele.

Vasárnap a kormányzó hivatala bejelentette, hogy kérték az állam főügyészétől és a Fellebbviteli Bíróság főbírájától, jelöljenek ki független ügyészt a vádak kivizsgálására – számolt be a CNN.

Rovatok