Index Vakbarát Hírportál

Rendőrök tüntettek Bukarestben, kérni kellett őket, hogy viselkedjenek civilizáltan

2021. március 1., hétfő 20:31

Mivel a veszélyhelyzetben érvényes szabályok miatt egy tüntetésen legfeljebb százan vehetnek részt, egyből 15 tiltakozást szerveztek a bukaresti rendőrök. Akcióikat azzal indokolták, hogy juttatásaik nem állnak arányban elvégzett munkájukkal, főleg azután, hogy különlegesen veszélyesnek minősülő körülmények között dolgoznak a járvány miatt.

A Transindex részletezi, hogy  

akarják elérni, mivel elfogadhatatlannak tartják, hogy a rendőrség különleges egységei megkülönböztetett kockázati bérpótlékokban részesülnek.

A bukaresti tüntetéssorozatot jelképes büntetés kiállításával kezdték, amelyet Florin Cîțu miniszterelnök nevére állítottak ki három törvény és egy kormányrendelet miatt. 

 

A bukaresti csendőrség arra kérte a tüntetéseken résztvevőket, hogy viselkedjenek civilizáltan, tartsák be a törvényeket, kerüljenek mindenféle konfliktust, és – ami a legszebb az egészben – ha rendellenes magatartást észlelnek, azonnal értesítsék a legközelebbi járőrt. Hogy a füstgránátok beleférnek-e a csendőrök kereteibe, nem tudni, egyelőre mindenesetre nem érkezett hír arról, hogy a kollégák összecsaptak volna Romániában.

Rovatok