Index Vakbarát Hírportál

Kémkedéssel vádolják Temesvár polgármesterét

2021. március 2., kedd 09:55

Temesvár polgármestere nem James Bond. Nem brit, hanem német, és nem kém, csupán kormányzati ügynök. Legalább is pályafutását a berlini kabinet fejlesztési ügynökségénél, a GIZ-nél kezdte, amely hozzájárul világszerte 8 és félmillió hallgató jobb oktatásához, félmilliárd indiai jobb egészségügyi ellátásához, afrikai kistermelők és ázsiai energetikai rendszerek projektjeihez.

A Dominic Fritzet megvádoló román portál szerint viszont ez valójában a német hírszerzés egyik fedőszerve, és Temesvár csupán hídfőállás, ami azt szolgálja, hogy a polgármesterből Románia államfője legyen. Ami, tegyük hozzá, nem lenne példa nélküli, elvégre Klaus Iohannis jelenlegi elnök is német származású, igaz, ő erdélyi születésű szász. De a korábban többször álhírek terjesztésén ért Criticii.ro fő érve Dominic Fritz ellen, hogy német, és nem is Romániában született.

A hírről beszámoló erdélyi Főtér szerint a temesvári polgármester közösségi oldalán volt kénytelen cáfolni az őt ért vádakat. Dominic Fritz az ellene zajló információs hadjáratot boszorkányüldözéshez hasonlította, és rámutatott, hogy ha a német kormány valóban a temesvári városházán őrzött „geopolitikai és geostratégiai titkokhoz” akarna hozzáférni, diszkrétebb megoldást is talált volna annál, mint hogy egy született németet küldjön harcba a polgármesteri székért zajló, kétes kimenetelű küzdelembe. 

Az ellene felmerült kémvádat egyszerűen annak tudja be, hogy az általa hozott döntésekkel bizonyos körök érdekeit sértette.

Büszke vagyok minden támadásra és álhírre is, amelyeket ránk aggattak, mert ez azt mutatja nekem, hogy jó úton járunk

– írja Facebook-oldalán a polgármester, hozzátéve, hogy azoknak, akik azt remélik, hogy megállíthatják, nagy türelemre lesz szükségük. Abban egyébként igaza van, hogy sokan rossz szemmel nézik a megválasztását, hiszen már polgármesteri beiktatását is megpróbálták megakadályozni. De ígéri, hogy nem áll le, akár tetszik, akár nem, megállítja a közpénzek pazarlását, és tisztább közigazgatást alakít ki Temesvárott.

Rovatok