Index Vakbarát Hírportál

Román zsebesek szállták meg a várost

2021. március 3., szerda 06:45 | aznap frissítve

Ravaszak a román bűnözők. Sokuknak el kellett hagyniuk a távolabbi, de gazdagabb európai országokat a koronavírus-járvány miatt, ezért más terepet választottak. A bolgár sajtó beszámolói szerint a pandémia beálltával megjelentek az országban a romániai zsebtolvajok, akik korábban jórészt Görögországban garázdálkodtak, de a járvány miatt fel kellett adniuk addigi „munkahelyüket” – írta a foter.ro. 

Egyik kedvenc célpontjuk a bolgár főváros, Szófia tömegközlekedési hálózata lett, az elmúlt hónapokban több tucatnyi utast loptak meg, sőt raboltak ki a buszokon.

A bolgár hatóságok igyekeznek résen lenni, sikerült is elkapniuk egy Craiovából Szófiába költözött, két nőből és négy férfiból álló társaságot, amelynek tagjai jókora összegektől szabadították meg az utasokat. Lakást is béreltek a bolgár fővárosban, ott tárolták a lopott javakat.

A román bűnözők másik fortélyos fogása, hogy a forgalmasabb csomópontokban süketnémának tettetve magukat kéregetnek. Emellett bolti lopásokkal is foglalatoskodnak, a drága lopott holmikon pedig Romániában adnak túl.

A bolgár hatóságok szerint egy rátermett, rutinos zsebtolvaj napi 500 levát – azaz nagyjából 250 eurót – is megkereshet.

Rovatok